Четвъртък, 18.01.2018
Спортен клуб ЧУДНИТЕ СКАЛИ - Варна
Нови клубни тениски! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Четвъртък, 23 Септември 2010 14:03

  Вече са готови новите клубни тениски с логото на клуба - голямо на гърба и малко отпред вляво. Моделите са дамски и мъжки, като за дамите цветовете са сини и зелени, а за мъжете - зелени и оранжеви. Който иска да си купи да се обади на Аспо.

   

LAST_UPDATED2
 
Природата - наш дом днес, а утре? ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Петък, 17 Септември 2010 10:13

Природата - наш дом днес, а утре?

 

  На 18-19.09.2010 ще се проведе занимание от проекта на СК Чудните скали, финансиран от Община Варна. Той е свързан с организиране свободното време на младежите (14-35 г.) чрез спорт и дейности на открито за един по здравословен начин на живот. Целта е да се популяризира района на Чудните скали създаване на по добри условия за развитието на туризма и спорта. Конкретните дейности включват придобиване на основни знания за заобикалящата ни природа, почистване и навици за нейното опазване. Придобиване на умения за ориентиране, оцеляване сред природата, оказване на долекарска помощ и спасяване на пострадал. Ще се наблегне на работата в колектив, взаимопомощ и спортсменство.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Курс по спортно и скално катерене Варна 2010 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Сряда, 08 Септември 2010 14:35

 

Курс по спортно и скално катерене - Варна есен 2010

...изживейте едно приключение сред природата

Спортен клуб "Чудните скали" организира новия си есенен курс по спортно и скално катерене към Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм.  Подходящ е за всички любители и начинаещи, обичащи заниманията на открито и спокойствието сред природата.

В програмата си сме предвидили часове теория и практика. Практиката ще се проведе на изкуствената стена в Плувния комплекс на стадион Юрий Гагарин и на скали. Ще имате възможност да опитате нещо различно-посещение на интересни пещери, ще нощуваме на палатки и спални чували.

Стената за катерене е едно уникално съоръжение, комбинира възможностите да се практикуват най - различни стилове на катерене при максимална безопасност и отговаря на стандартите за сигурност. На стената предоставяме възможност за разнообразни тренировъчни програми специално подбрани от професионални инструктори в зависимост от индивидуалните възможности, с включена екипировка.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Зелено приключенско училище 2010 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Събота, 14 Август 2010 05:11

 

  От 23.08 до 03.09. 2010 ще се проведе още една смяна на приключенското училище. Тъй като желаещите са много, побързайте със записването в сайта ни. Очакват Ви доста нови игри и изненади, красиви места и приключения! Повече информация ТУК.

 

 

 

 

регистрация зелено училище

 

LAST_UPDATED2
 
Ицето и Дени в Petzen Trophy 2010 ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 12 Юли 2010 21:09

  На 9,10 и 11.07.2010 г. край град Клагенфурт, Австрия, се проведе състезанието за деца, юноши и девойки Petzen Trophy. Това е едно от трите големи състезания по катерене в Европа за деца, наред с тези в Арко (Италия) и Цветния фестивал в Имст. И тук участваха най-добрите европейски млади катерачи, наред с такива от САЩ и Казахстан. От името на "Чудните скали" се състезаваха нашите Дени и Ицо. Ден преди това се отбихме в град Линц, за да направим тренировка в залата за катерене там - огромно съоръжение с двеста маршрута за трудност, скорост и боулдър. Имаше и весела част - посещение на Пратера във Виена.

    Самото състезание протече в три дни, разделено на дисциплините трудност, боулдър и скорост. Тази година нивото бе значително по-високо, доближаваше се до това на Европейската купа в Арко, която се проведе през юни. 

    Ицето бе в група от 33 състезатели, повечето от които отново бяха година по-големи от него. На трудност се класира седми, малшанс, тъй-като финалът бе от шестима и не му се даде възможност да покаже всичко, на което е способен. На боулдър бе десети, а най-големия малшанс бе на скорост, където след добро катерене при финалното си движение не уцели звънеца. Въпреки това в общото класиране се нареди на десето място, заедно със своя конкурент и приятел Тодор Шарков.

    Дени се представи добре в своята група и зае седемнайсето място в общото класиране, като най-успешно катери на скорост - петнадесето място.

    От всички българи най-голям успех имаше при най-големите Виктор Генов - златен медал на боулдър и сребърен на скорост.

                                                                           Видео от Petzen Trophy 2010

LAST_UPDATED2
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL