Четвъртък, 18.01.2018
Спортен клуб ЧУДНИТЕ СКАЛИ - Варна
Участие на Ицето и Дени в боулдър среща "Зелени дни" - София, 17.04.2010 г. ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 18 Април 2010 04:56

  На 17.04.2010 г. в София се проведе детска боулдър среща "Зелени дни" на открито в градинката пред Народния театър. Събитието е част от първото по рода си фестивал - изложение “Зелени дни”, посветено на екологичните биопродукти, туризъм и проекти, на отговорността на всички нас към природата, защитените зони и биоразнообразието.
  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

    Децата катериха по четири квалификационни и четири финални маршрута. Въпреки силната конкуренция Ицето се представи най - добре от момчетата за своята група, а в общото класиране е втори. Дени е шеста при голяма конкуренция в своята най-многобройна група и много малко я делеше от призово място. А ето и класирането.

 

 

 

  Повече информация за състезанието има в сайта на федерацията.

Още снимки тук.

 

          

LAST_UPDATED2
 
Резултати от състезанието по спортно катерене във Варна, купа България ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 12 Април 2010 20:10

   На 10.04.2010 г. във Варна се проведе състезание за деца в дисциплините трудност и скорост. За отбора на СК "Чудните скали" се състезаваха Христо Алтънчев, Деница Алтънчева и Йоана Грудева. В много оспорван и силна конкуренция Ицето спечели златен медал в най-престижната дисциплина - "трудност" и бронзов на "скорост", Денито успя да се пребори за бронза на "скорост" като малко не й достигна да направи това и на "трудност".

LAST_UPDATED2
 
Курс по спортно и скално катерене Варна 2010 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Четвъртък, 11 Март 2010 20:36

 

Курс по спортно и скално катерене - Варна пролет 2010

...изживейте едно приключение сред природата

Спортен клуб "Чудните скали" организира новия си пролетен курс по спортно и скално катерене към Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм.  Подходящ е за всички любители и начинаещи, обичащи заниманията на открито и спокойствието сред природата.

В програмата си сме предвидили часове теория и практика. Практиката ще се проведе на изкуствената стена в Плувния комплекс на стадион Юрий Гагарин и на скали. Ще имате възможност да опитате нещо различно-посещение на интересни пещери, ще нощуваме на палатки и спални чували.

Стената за катерене е едно уникално съоръжение, комбинира възможностите да се практикуват най - различни стилове на катерене при максимална безопасност и отговаря на стандартите за сигурност. На стената предоставяме възможност за разнообразни тренировъчни програми специално подбрани от професионални инструктори в зависимост от индивидуалните възможности.

Скалите, които ще посетим, са най-разнообразни и максимално обезопасени. Намират се в околностите на град Шумен, Разделна, Чудните скали, Русе, Велико Търново и много други. Ще се впуснем в истински приключения сред диви места, уникални природни и исторически забележителности.

Основни теми в курса по катерене са запознаване екипировката, необходими възли, техники на осигуряване, катерене и спускане с въже, медицинска лекция. Опитен гид ще проведе лекция по планинарство, ориентиране и бивакуване. В опитът ни да живеем в хармония с природата ще говорим за екология. Лекция за стрес се води от психолог и включва конкретни техники за овладяване на различни състояния по време на катерене, както и адекватни действия в кризисни моменти.

Не си мислете, че всичко свършва дотук. За най-големите ентусиасти сме предвидили специални предизвикателства като нощно катерене, махало и много адреналин.

Необходимата екипировка е осигурена от клуба. Успешно завършилите курса получават сертификат от БФКА.

Записване: до края на март 2010 г.;

Инструктор: Аспарух Вълчев, сертифициран към БФКА, удостоверение N 4718/20.12.2004 г.;

Период на провеждане: 2 месеца;

Изисквания: застраховка, медицински преглед, спортен екип;

Контакти: 0888 888 006 Аспарух Вълчев; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Честита Баба Марта! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Неделя, 31 Януари 2010 22:00

   Честитим на всички първи март и Ви пожелаваме много здраве и успехи, повече занимания на открито и спорт!

 

LAST_UPDATED2
 
Парти на стената ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Събота, 06 Февруари 2010 12:49

На 7.02.2010 г. на стената за катерене в Плувен комплекс "Юрий Гагарин", организираме парти от 19:00. Всички сте поканени!

Ще се обсъжда и програмата и откриването на състезанието по стрелба с лък, което ще се проведе на 12-14.02.2010 в залата. Ще направим график на репетициите за шоуто (откриването). Все още може да се включите в групата и подготовката. Желаещите могат да се обадят на Аспо - 0888 888 006.

 

 

LAST_UPDATED2
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL