Четвъртък, 18.01.2018
Спортен клуб ЧУДНИТЕ СКАЛИ - Варна
Стена за катерене Варна ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Събота, 17 Октомври 2009 18:19

Стена за катерене Варна

 

От 2009 г. работи стената за катерене на Спортен клуб "Чудните скали", която се намира в залата на Плувния комплекс в близост до стадион "Юрий Гагарин" / стадион "Варна", в източната част на град Варна.

Стената е с разчупена площ от 265 м2, максимална височина 16 м. и ширина 15 м., като предстои надграждане.

Работно време:  Понеделник - Неделя от 18:00 до 22:00 ч. Предлагат се тренировки за начинаещи, напреднали и тренировки специално за деца.

Осигурена е нужната екипировка за катерене и инструктори. Освен голяма стена в залата  е на разположение детска стена за катерене, над 80 м2 боулдър стена, с разнообразен релеф и маршрути за напреднали катерачи. Разполагаме с тенис маса за загрявка, различни трейнинг бордове, както и кампус борд.

Организират се съкратени и подробни курсове по и спортно и скално катерене.

 

 

 

GPS: 43.13'14.3", 27.56'22.6''

 

Маршрут до стената от центъра на Варна

 

Удобен транспорт до залата са автобусите 118, 121, 148, 209, 15, 115, 51, 53, които спират на спирка "Спортист" срещу бензиностанция "OMV". Подходящи са и 7, 31, 26 и 27, които спират на спирка "Явор", на 5 минути пеш от залата .

За автомобилите има широк удобен паркинг непосредствено до сградата.

LAST_UPDATED2
 
Да се почувстваш за миг като Робин Худ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Петък, 30 Октомври 2009 12:03

Час преди залез слънце ( около 17 .00ч.) всеки ден без неделя в басейна на

„Юрий Гагарин” в комплекс-стадион „Варна” се провеждат турнири и тренировки по

 стрелба с лък .

Така любители ентусиасти ще могат да премерят сили един с друг и да се върнат за момент назад във времето, когато от умението за боравене с това оръжие е зависел животът на човек.

Няма ограничение за възрастта на хората, които могат да участват.

Затова всеки, който иска да участва, ще трябва да дойде навреме и да побърза да  се запише, противен случаи може да се размине с шансът си да участва в турнира.

За сметка на това пък може да остане да погледа на воля зрелището.

Таксата за участие е 5 лв. или месечно членство 35 лв. ,

като победителят в турнирите ще получава

 специална награда. 

Събитието се организира от спортен клуб „Стрела”- “Arrow

Всеки ентусиазиран, който желае да усъвършенства уменията си с лъка на

 по-профисионално ниво може да посети тренировките на клуба, които се провеждат три пъти на ден , една дневна и две вечерни .

 За повече информация на тел. 0889 54 74 86   Мирослав Тодоров

LAST_UPDATED2
 
ИЦЕТО ПЪРВИ В БЕЛГРАД ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Петък, 30 Октомври 2009 11:57

  На 24.10.2009 г. се проведе 5th  Belgrade open trophy for kidsсъстезание по спортно катерене за деца, дисциплина “трудност” за купата на Белград, Сърбия . В него взеха участие деца от няколко балкански страни – Сърбия, България, Македония и Словения. Нашият Ицо –  Христо Алтънчев се класира на първо място в своята възрастова група, единствен постигна “ТОП”  в трите маршрута и заслужи златен медал и купа.                                               

                                                                                                 

LAST_UPDATED2
 
Курс по спортно и скално катерене и каяци - Варна есен 2009 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Сряда, 09 Септември 2009 11:34

Курс по спортно и скално катерене и каяци - Варна есен 2009

Курс по катерене 2010

Курсът по спортно и скално катерене се организира от Спортен клуб "Чудните скали" към Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм. Тази година допълваме още един нов и нетрадиционен спорт - гребането с каяк в спокойни води. Предвидили сме влизане в пещери, нощувки на палатки, при добро време, посещения на природни и исторически забележителности. Подходящ е за всички любители и начинаещи, обичащи заниманията на открито и спокойствието сред природата.


 

По време на курса, участниците ще придобият умения за катерене по скали при летни условия по добре осигурени спортни маршрути. Ще се наблегне на работата с катерачен инвентар, осигуряване, катерене в свръзка и спускане по въже, успоредно с теоретичната  подготовка. Курсистите ще бъдат запознати с повечето съоръжения и екипировка за катерене и планина. Квалифициран специалист ще проведе занимания по долекарска помощ в планината. Опитен гид ще проведе лекция по планинарство, ориентиране и бивакуване.

В рамките на курса за участниците ще бъдат осигурени въжета, карабинери, лична екипировка (седалка и каска).

 

Записване: 25.09-05.10.2009 г.;

Практика: Чудните скали, яз. Цонево, скалите край град Шумен, Русе, Велико Търново, Разделна и други и изкуствената стена в спортен комплекс Варна Плувен комплекс до стадион Юрий Гагарин;

 

Инструктор: Аспарух Вълчев, сертифициран към БФКА, удостоверение N 4718/20.12.2004 г.;

 

Период на провеждане: 2 месеца;

 

Клубът осигурява: необходимата екипировка за катерене и гребане, инструктори, материали, медицинско лице, диплома от БФКА на успешно завършилите курсисти, много весели моменти;

През периода на курса, участниците стават членове на клуба.

 

Изисквания: застраховка, медицински преглед, спортен екип;

Контакти: 0888 888 006 Аспарух Вълчев  email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Да открием, да направим, да запазим ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Аспарух Вълчев   
Четвъртък, 27 Август 2009 19:45

 

  СНИМКИ от 12-13.09.2009 г.

  На 12-13.09.2009 г. Спортен клуб Чудните скали Ви кани да участвате в едно незабравимо мероприятие, на което да открием нетрадиционните, но много атрактивни - скално катерене, гребане с каяк и други спортове на открито.

  Мястото е Чудните скали, язовир Цонево, а мероприятието е безплатно, като цялата катерачна екипировка и каяци се осигуряват от клуба. Ще има въжени атракции и много приятни изненади, ще се запознаете с много нови хора.

  Инструкторите ще Ви обърнат внимание без значение дали сте начинаещи или напреднали. За ентусиастите предлагаме нощувка на палатки в района на Чудните скали, с лагерен огън и нощно катерене и каяци.

  Не забравяйте, че чрез спорта можем да направим света по - добър, пазете това, което имаме, за да има и за тези след нас.

  Носете си топли дрехи, спален чувал и желание за приключения. Обадете ни се или пишете ако желаете да се включите да предвидим и места за транспорта:        0888 667 461 Аспарух Вълчев        Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL