Сряда, 19.09.2018
WEEKEND пакет - КАТЕРЕНЕ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
WEEKEND - WEEKEND пакети
Написано от Аспарух Вълчев   
Понеделник, 27 Юли 2009 15:08

WEEKEND пакет СКАЛНО КАТЕРЕНЕ

Място: Чудните скали, община Дългопол на 90 км от Варна

 

Период на предлагане: всяка събота и неделя;

 

Пакет: еднодневен, двудневен с преспиване на палатки или къща за гости;

 

Подходящ за: Програмите са съобразени за семейства с деца; младежи; хора на средна възраст; могат да се адаптират към различни предпочитания;

 

Клубът осигурява: Квалифицирани инструктори; необходимата екипировка - седалки, въжета, каски, карабинери, палатки за периода на катерене; застраховка за периода; транспорт - само при заявка;

 

Клубът не осигурява: храна, освен ако няма друга уговорка;

 

Изисквана екипировка: удобни спортни обувки, спортен екип, осветление (челник), постелка за сядане

 

Районът на Чудните скали е само на около 1 час път с кола от Варна и разкрива множество природни забележителности. Само на 4 км от село Аспарухово се намира природния феномен "Чудните скали", изникващи буквално от бреговете на язвир Цонево. Със своите форми, наподобяващи старинен средновековен замък, те спират дъха на минаващите.

Местността е пълна със скали и пещери, подходящa както за отдих, така и за практикуване на разнообразни видове спорт. Вековните букови и дъбови гори, чистите и красиви реки са просечени с екопътеки, водещи до скални образувания със странни форми и полуразрушени крепости. От високите върхове се откриват дивни синьо - зелени картини. В небето често могат да се видят скални орли, египетски лешояд, мишелови. Спокойните води на язовир Цонево са пълни с най- различни риби.

 

 

 

 

Пътят до скалите е само на 15 минути от мястото, където се паркират колите. Тясна пътека извежда до широка равна поляна, заобградена отвсякъде със скали. Това са маршрутите за скално катерене, подходящи както за напреднали катерачи, така и за начинаещи. Живителният хлад дори през знойното лято се дължи на постоянната сянка, хвърляна от скалите, в които са намерили подслон и скални лястовици.

Повече информация: 0888 888 006 - Аспарух Вълчев или e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Снимки от галерията

Други Weekend пакети КАЯЦИ СПЕЛЕОЛОГИЯ КОННА ЕЗДА